ΑΡΧΙΚΗ ΚΥΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι Ράτσες μας

Ελληνικός Ιχνηλάτης
Ελβετικός "Σβάϋτσερ"
Ελβετικός "Γιούρα"
Μπιγκλ
Μπλε της Γασκώνης
Ιταλικός "Σεγκούτσιο"
Σκύλος της Αρτουά

Περιβάλλοντας χώρος Κυνοτροφείου
Ελληνικός Ιχνηλάτης, Ελβετικός Σβάϋτσερ, Ελβετικός Γιούρα, Μπιγκλ, Μπλε της Γασκώνης, Ιταλικός Σεγκούτσιο, Σκύλος της ΑρτουάΛαγόσκυλο
Ελληνικός Ιχνηλάτης, Ελβετικός Σβάϋτσερ, Ελβετικός Γιούρα, Μπιγκλ, Μπλε της Γασκώνης, Ιταλικός Σεγκούτσιο, Σκύλος της ΑρτουάΛαγόσκυλο
Κυνοτροφείο Ολύμπια

"ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠ'ΑΡΙΘΜ.1985/91 ΑΠΟΦΑΣΗ"

 Ίδρυθήκε  το έτος 1986 από τον κυνόφιλο λαγοκυνηγό Γιώργο Καρυώτη  στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Φλόκα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε ιδιωτική έκταση 15 στρ. που βρίσκεται πάνω σε ένα μικρό λοφίσκο (λαγότοπος).

Η αρχική σκέψη τον οδήγησε  στην δημιουργία  ενός πρότυπου οικογενειακού  εκτροφείου που να εκτρέφονται όλες οι διαδεδομένες καθαρόαιμες γνωστές στην Ελλάδα ,ράτσες κυνηγετικών σκύλων ,φέρμας και ιχνηλατών.

Πολύ σύντομα όμως διεπίστωσε στήν πράξη , ότι το να εκτρέφει κανείς συνχρόνως δύο διαφορετικές  κατηγορίες  ράτσες σκυλιών δεν θα μπορούσε και αν ακόμα είχε τις καλύτερες προθέσεις  να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις μίας επιλεκτικής αναπαραγωγής ,που είναι μία πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση.΄


Πέραν του ότι απαιτεί τεράστια έξοδα ,απαιτεί πολύ κόπο ,μεγάλη γνώση ,πείρα, πού προέρχεται μέσα από διαρκή μελέτη και παρατήρηση ,της εξέλιξης της εκτροφής ,σε παγκόσμια κλίμακα.


Ήτο φανερό ότι δεν θα ήταν όπως προσδοκούσε ,ένας σωστός και άξιος Εκτροφέας ,αλλά ένας έμπορος σκυλιών που θα εξασφάλιζαν ,ναι μεν ικανοποιητικά έσοδα στο κυνοτροφείο ,θα ήταν όμως αρνητικός παράγοντας στη ποιότητα των σκύλων εκτροφής.

Παρατήρησε ότι το καλό αποτέλεσμα μιας επιλεκτικής εκτροφής βγαίνει όταν οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτήν, είναι μέλη της οικογένειας και έχουν προσωπική επαφή μαζί τους διατηρούν τόσα σκυλιά όσα μπορούν να ελέγχουν οι ίδιοι και το βασικότερο από όλα ,οι εκτροφείς  να είναι κυνηγοί και όχι έμποροι.

Να ασχολούνται με το άθλημα ,να αγαπούν αυτό πού κάνουν και να μην το επιλέγουν σαν επάγγελμα με σκοπό την εκμετάλλευση και το κέρδος. Όλα τα θετικά αυτά στοιχεία πού αναφέρονται το .Κυνοτροφείο Ολύμπια  τα διαθέτη σε μεγάλο βαθμό και όχι μόνο. Βασική του αρχή είναι κανένας σκύλος γεννήτορας δεν χρησιμοποιείτε για αναπαραγωγή ,εάν προηγουμένως  δεν αξιολογηθούν τα κυνηγετικά του προσόντα και τα στάνταρ της ράτσας του.

Η επιτυχία μιας επιλεκτικής εκτροφής ,βασίζεται στις γνώσεις και την πείρα που έχει ο κάθε κυνοτρόφος ,για τιs διάφορες ράτσες που εκτρέφει, ώστε να μπορεί να κάνει σωστές επιλογές ,για να έχει το ανάλογο αποτέλεσμα , επίλεκτων απογόνων, που να ανταποκρίνονται  στις μεγάλες προσδοκίες των συναδέλφων κυνηγών.

Αυτό επιτυγχάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν οι εκτροφείς ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την εκτροφή ,η οποία απαιτεί καθημερινή φροντίδα ,και παρακολούθηση σε 24ωρή βάση. Και για να επιτευχθή αυτό ο Κυνοτρόφος πρέπει να μένει μόνιμα στις  εγκαταστάσεις του Κυνοτροφείου ,για να μπορεί να επέμβει σε oποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει ,ανά πάσα στιγμή.

Έτσι  το 1991 ο Γιώργος Καρυώτης αποφάσισε άφου , αξιολόγησε ,όλα αυτά τα θετικά στοιχεία ,με την βοήθεια ,προτροπή και καθοδήγηση  του αείμνηστου φίλου και μεγάλου κυνολόγου Ντόκτορα Σταύρου Μπασουράκου την κατάργηση των σκυλιών φέρμας και την ενασχόληση του αποκλειστικά και μόνο με τα σκυλιά ιχνηλάτες ,μιας και το πάθος του  για το κυνήγι του λαγού υπήρχε μέσα στο αίμα του. Πάθος που του κληρονόμισαν πατέρας και παππούς.

Επελέγισαν  απο τις πολλές καθαρόαιμες  ράτσες ιχνηλατών που υπήρχαν , έξι εξ' αυτών που είχαν δοκιμαστεί επιτυχώς στην Ελλάδα και εθεωρούντο οι ποιο κατάλληλες  για τα Ελληνικά εδάφη. Για τις ράτσες αυτές πού εκτρέφονται σήμερα στο κυνοτροφείο θα διαβάσετε στο θεματολόγιο  (οι ράτσες μας) για κάθε μία ξεχωριστά ,όπου με αναλυτική περιγραφή αναφέρονται , όλα τα στάνταρ, άλλα και κυνηγετικά χαρακτηριστικά της κάθε ράτσας που τη διακρίνει.

Συγχρόνως παρουσιάζονται και οι ανάλογες  φωτογραφίες  με σκυλιά υπαρκτά ,που χρησιμοποιούνται για γεννήτορες σήμερα στο εκτροφείο. Ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα τους ,που μελλοντικά θα σας  βοηθήσει να επιλέξετε και έσεις  με την σειρά σας ένα σκύλο καθαρόαιμο που θα καλύπτει τις δίκες σας ανάγκες και απαιτήσεις.

 
Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού μας τόπου
αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας του κυνοτροφείου "ΟΛΥΜΠΙΑ"
κατασκευή ιστοσελίδων    ENTER ID